От труп - в почва за 30 дни! Какви ще са погребенията в бъдеще?

От труп - в почва за 30 дни! Какви ще са погребенията в бъдеще?

Нетрадиционно погребение ще се предлага в щата Вашингтон САЩ съвсем в близкото бъдеще. Идеята на новата услуга да бъде много по-екологична и подпомагаща околната среда. Официално се очаква тя да стартира през 2021 г.
 

Според една от основателките на Recompose Катрина Спейд процесът по трансформирането на човешки труп в почва в специалните камери за многократна употреба е напълно естествен. Съоръжението на компанията се разполага на 1720 квадратни метра площ и срещу 5500 долара дава възможност на близките да се възползват от услугата по компостиране.

Тялото на починалия се поставя в специалните шестоъгълни камери, където се покрива с дървени стърготини, слама и люцерна, пише lifestyle.bg. В камерите са поддържа постоянна температура между 49 и 71 градуса, която позволява развитието на разграждащи тъканите бактерии и унищожаване на евентуални патогени.

Снимка 456976

След 30 дни процесът е напълно завършен, а близките на починалия могат да вземат "почвата, която да използват за засаждане на нов живот", казват от Recompose.

Напишете коментар
captcha

Виж още

Самолет на Lufthansa направи неуспешен опит за кацане на международното летище
Илън Мъск предупреди, че рано или късно на Запад ще избухне гражданска война.
Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики отиде в Америка
Камарата на представителите гласува и за ефективна забрана на TikTok в
Американската помощ за Украйна ще изпрати послание, че няма да има "втори
30-годишен полицай от Чикаго е бил прострелян до смърт през нощта в