Властите на Пенсилвания сертифицираха резултатите от президентските избори в този щат, според които побеждава демократът Джо Байдън. Това обяви е туитър губернаторът на Пенсилвания Том Улф, цитиран от TACC.

"Днес щатският секретар (Кейти Праймър) сертифицира гласуването в Пенсилвания на президентските избори в САЩ на 3 ноември. В съответствие с федералния закон подписах изборната победа на Джо Байдън и Камала Харис", каза губернаторът на Пенсилвания.

Според последните данни, публикувани на уебсайта на щатския секретар на Пенсилвания, Байдън е спечелил 50% от гласовете, опонента му Доналд Тръмп  е бил подкрепен от 48,8% от избирателите. Разликата между двамата надхвърля 80 хиляди гласа, пише Труд.

Миналата събота окръжен съд в Пенсилвания отхвърли иск от централата на действащия президент на САЩ, републиканецът Доналд Тръмп, с искане да обезсили почти 700 хиляди бюлетини, подадени по пощата в този щат на изборите на 3 ноември.

Тръмп аргументира делото с препратка към нарушенията, за които се твърди, че са извършени на изборите в този щат. Републиканецът твърди, че поради това победата в Пенсилвания трябва да му бъде присъдена