Президентът на САЩ Доналд Тръмп се закани да спре размириците, които избухнаха в реакция на смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд при полицейски арест, обвинявайки за тях "леви радикални престъпници".

Смъртта на Джордж Флойд на улиците на Минеаполис е тежка трагедия, но паметта му е опетнена от крайнолеви размирници, грабители и анархисти, заяви президентът в Космическия център "Кенеди"след като наблюдава изстрелването на ракетата "Спейс Екс", предаде Асошиейтед прес.

Арест за полицай, притиснал чернокож арестант


Стоя пред вас като приятел и съюзник на всеки американец, търсещ справедливост и мир, и като твърд противник на всеки, който експлоатира тази трагедия, за да граби, мародерства, напада и заплашва. Помирение вместо омраза, правосъдие, а не хаос - това са мисиите на дневен ред, заяви Тръмп, пише "Дарик".

Моята администрация ще спре насилието на тълпата и ще го спре "от раз", закани се Тръмп. 

Протестиращи атакуваха централата на CNNПо думите му няма да позволи на "леви радикални престъпници" да палят американски градове.

Според него Антифа - мрежа от групи на крайнолеви политически активисти, често изповядващи войнствен анархизъм, стои зад безредиците, предаде ДПА. 

 

Застреляха полицай в САЩ!