Експертите на НАСА са разработили антикоронавирусно колие, което вибрира всеки път, когато собственикът му се опита да докосне лицето си. Необичайната и много полезна декорация скоро ще бъде отпечатана на 3D принтер в мащабен мащаб, съобщава Daily Mail .

Благодарение на инфрачервения сензор, устройството в колието разпознава ръката, ако човек я приближи твърде близо до лицето си. След фиксиране на движението вътре в устройството се задейства малък мотор, който започва да вибрира, предупреждавайки превозвача срещу опасни действия по време на епидемия. Така разработчиците се опитват да потиснат общия път на навлизане на коронавирусна инфекция в тялото през устата, носа и очите.

Експерт от НАСА каза, че колието не е заместител на маски, ръкавици и други лични предпазни средства срещу инфекции, а само ги допълва. Разработчиците обещаха да пуснат модела в различни цветове и форми.

По-рано сайтът kp.ru съобщи, че три прототипа на коронавирусна ваксина от руски разработчици от центъра „Вектор“ вече са доказали своята ефективност при тестване. Лекарствата доказаха своята ефективност при изработване на имунна реакция на организма към патогена.

Превод: Glas.bg