Американският вестник „Ню Йорк Таймс“ посвети заглавната страница на неделния брой на жертвите на коронавируса в САЩ и отпечата върху нея дълъг списък от хиляди имена на загиналите. На фона на приближаването на броя на смъртните случаи от коронавирус в Съединените щати до 100 хиляди, редакторите на вестниците решиха да отбележат мрачната линия и да обърнат внимание на тези, които са загубили живота си по време на пандемията.

"Числата не могат да измерят влиянието на коронавируса върху Съединените щати, нито броя на пациентите, които са се възстановили, загубили работата си или са загубили живота си. Когато страната се приближи до мрачните 100 000 смъртни случаи заради вируса, New York Times публикува некролози и съобщения за смъртта. Тези хиляда души само един процент от смъртните случаи“, се казва на първа страница.

Подзаглавието гласи: "Не са само имената в списъка. Това сме ние." На първа страница са имената, фамилиите, възрастта, мястото на пребиваване и кратко описание или професията на хиляди пациенти, починали от коронавирус.

Съобщава се, че списъкът, публикуван на първа страница, продължава във вестника на страница 22.

Според университета Джон Хопкинс, който обобщава данни от федералните и местните власти, както и медии и други отворени източници, броят на заразените от коронавирус от нов тип в САЩ надхвърля 1,62 милиона, повече от 97 хиляди души са загинали.

Превод: Glas.bg