36-годишен мъж е живял в продължение на 3 месеца на летище „О’Хеър“ в Чикаго, защото се е страхувал поради Covid пандемията да лети до Лос Анджелис. Случаят повдига въпроси за сигурността в един от най-натоварените туристически центрове в света, предава globalnews.ca.

Адития Сингх пристигнал в О’Хеър от Лос Анджелис на 19 октомври 2020 г. и живял на летището, докато е открит в събота, информират властите. Твърди се, че е той е откраднал бадж на оперативен мениджър на 26 октомври и е прекарал голяма част от времето си в защитената зона на летището, където е живял от храна на пътниците и е останал неоткрит три месеца.

Бил е задържан след като 2-ма служители на „Юнайтед еърлайнс“ поискали да видят пропуска му и той им показал картата на оперативен мениджър на летището. Те забелязали, че той не е същият човек на значката и веднага се обадили в полицията.

Заловеният от полицията и изправен в съда по обвинение за пребиваване в защитена зона, кражба на самоличност и на около 500 долара 36-годишният Адития Сингх заявява, че се „уплашил да се прибере у дома поради Covid-19“ и че други пътници са му осигурявали храна.

Сингх няма криминално минало, живее със съквартиранти в Ориндж, югоизточно от Лос Анджелис, има магистърска степен по хотелиерство и е безработен.

Засега той е освободен под гаранция от 1000 долара и условието да не се връща отново на това летище. Сингх трябва да се върне в съда на 27 януари.