Братът на криптокралицата Ружа Игнатова, издирвана от САЩ и други държави за измама за милиарди, се спаси от 90 години затвор, пише bg-voice.com.

Константин Игнатов бе задържан в САЩ, но вече не е сред основните обвиняеми по процеса срещу OneCoin, след като се е споразумял с адвокатите на ищците инвеститори. Новината бе разпространена от бизнес изданието "Finance Magnates".

Подробностите за съдебната спогодба остават неясни, но представители на всички инвеститори, претърпели големи финансови загуби от измамата, заявяват, че "не пречат по никакъв начин" на по-нататъшно разследване срещу други обвиняеми.

Процесът ще продължи да бъде насочен към друга ключова фигура на OneCoin – сестрата на Константин Ружа Игнатова, която е основател на компанията, считана за финансова пирамида.

Пред разследващите Игнатов настоял, че далаверите са дело на членове на неговото семейство. Това били сестра му и майка му Веска, която играе важна роля в работата на OneCoin.

Самият Константин дори бил наел частен следовател, за да намери Ружа, но той се кълне, че не е разговарял с нея, откакто е изчезнала, през 2017-а, след като бе уличена от властите в САЩ в изграждането на измамната схема на века, завлякла инвеститори от цял свят с над 4 млрд. евро.

ВВС по следите на Криптокралицата! Д-р Ружа засичана в Атина, Букурещ...

И адвокатът на OneCoin - осъден! Братът на Ружа - в затвора, а тя - харчи пари

Братът на Ружа – пред 90-годишна присъда? А тя... харчи си парите!