Полицията на американския щат Мериленд издирва неизвестно лице, което е откраднало кола на бензиностанция, но не празна - а с две деца на задната седалка!

Според съобщения в местните медии, въпреки че инцидентът е станал миналия петък вечерта, той е станал известен едва сега. Съобщава се, че жена с две деца - двегодишно момче и шестмесечно бебе - спряла на бензиностанция в Пасадена и за кратко слязла от колата, докато зареждала с гориво.

Възползвайки се от краткото отсъствие на водача, нападателят влиза в колата и изчезва в неизвестна посока. Когато американката се върнала обратно, тя не намерила нито превозното средство, нито децата. Майката веднага се обадила в полицията.

Според служителите на реда след няколко часа издирване на километър от бензиностанцията е открит автомобилът с децата. За щастие децата не са пострадали, а просто били много уплашени.

От самия виновник обаче нямало и следа, съобщава nachrichten.at. Очевидно мъжът не е слагал в сметките „пътници“ в плячката си и  е решил бързо да се отърве и от колата, и от тях.

Камерата за видеонаблюдение, инсталирана на бензиностанцията, успяла да улови престъпника само отзад. В момента оперативни работници се опитват да идентифицират самоличността на похитителя, но засега безуспешно. Следствените действия продължават.

Превод: Glas.bg

Снимка: полицията