Властите във Флорида разследват необичаен случай: в сайта Craigslist се появи съобщение за продажба на 2-седмично бебе за 500 долара, а 4-годишната му сестра беше предложена „като подарък“. Сега държавните следователи се опитват да установят дали това съобщение е било измама, пише New York Post .

Органите на реда във Флорида започнаха разследване в петък, 22 ноември, след като разгледаха реклама, която предлага за продажба бебе на две седмици, което „се държи добре“ и „спи спокойно цяла нощ“.

Лицето, публикувало рекламата, добавя: „Не искам да бъда съден за това, че не искам тези деца.“

В съобщението се казва, че предполагаемият продавач на детето ще предостави дрехи, формула за хранене и дори предлага да даде безплатно 4-годишната сестра на детето.

Департаментът за деца и семейни въпроси във Флорида засега не са направили коментар.

Всъщност в Южна Флорида вече е била арестувана една майка през последните 10 години за опит да продаде детето си, но това не беше направено чрез интернет, съобщи Miami Herald . Преди 7 години Кения Куала Боске от Опа Локи беше арестувана, след като агенти заявиха, че тя се съгласява да продаде 8-месечния си син на мъж от окръг Монро. Тя беше обвинена в престъпление за нарушаване на закона, което забранява "продажба или наемане или организиране на продажбата или прехвърлянето на непълнолетно лице на друго лице срещу пари или нещо ценно".

Боске беше осъдена и излежа 180 дни затвор, слред което загуби попечителството над децата си.

Но реалните случаи на трафик на новородени са редки.

През 2017 г. мъж и жена от Тенеси бяха арестувани, след като полицията заяви, че се опитват да продадат 5-месечния си син на Craigslist. Полицията устрои засада под прикритие и ги обвини в насилие над деца, пренебрегване и заплахи за децата.

Същата година мъж от Колорадо се извини, че е предложил детето си за продажба за 2500 долара. Той нарече постъпката си глупава шега. „Здраво бяло бебе се продава евтино. Работи добре, но от време на време плаче през очите ”, се казва в съобщението.

Преди 4 години жена от Джорджия беше арестувана, след като публикува в Craigslist съобщение за търсене на нежелано дете, така че да може да даде нечие друго бебе на 14-годишната си дъщеря.

Превод: Glas.bg