Коронавирусът накара американците да вземат два нови летни аксесоара: маска и алкохолна напитка.

 След седмици затворени в домовете си много американци търсят начини да се освободят.

 С барове и ресторанти, затворени за обществото в повечето щати, а лятното време наближава, това означава, че мнозина се отправят на открито, за да се отпуснат и да се социализират.

 А за някои това означава да пием - понякога въпреки закона.

 

 Писателката Аманда Шустер, казва, че в нейния квартал Бруклин, Ню Йорк, "изглежда, че всички са над" забраните за обществено пиене.

„Сякаш хората имат отношение, че„ никой няма да ни арестува за това, когато има други неща за вършене “, каза г-жа Шустер, която е главен редактор на онлайн списание„ Алкохол Професор “пред Би Би Си.

 Докато 18-годишен може да влезе в кръчма и да си поръча пинта, минималната национална възраст за закупуване на алкохол в САЩ е 21 от 1984 г., когато Конгресът прие Закона за минималната възраст за пиене, отчасти заради притесненията относно загинали при шофиране.

 В много страни в Европа като Германия е напълно нормално да отидете на разходка с бира или да донесете вино на пикник. Но в САЩ носенето на открито алкохол на публично ниво е до голяма степен забранено, освен в шепа общини.

 Забележимо изключение в САЩ е Ню Орлиънс, Луизиана, град, който гордо се гордее със своите спокойни закони за отворени контейнери, придавайки му усещане за европейски град.

 „Считаме се за доста пуритански в сравнение с други страни по отношение на законите за алкохол“, казва г-жа Шустер.

 Когато 21-вата поправка отмени националната забрана през 1933 г., на държавите беше дадена пълната власт да решават кой може да произвежда, продава и пие алкохол. Това означава, че повечето държави упражняват строг контрол върху това кой може да продава алкохол, кога и къде.

 Но тъй като реалностите на пандемията на коронавирус трансформират много аспекти на американския социален живот, много щати облекчават правилата си.

 В рамките на дни от приемането на наредби за подслон и закриването на несъществени предприятия, много щати отмениха закони, които по-рано ограничаваха ресторантите да продават алкохол.

 Други разхлабиха правила около онлайн продажбите на алкохол или улесниха клиентите да купуват директно от пивоварни и винарни.

 "Става въпрос за създаването на приходи и подпомагането на тези бедни бизнеси", каза г-жа Шустер.

 Освен че помагат на баровете и ресторантите, държавите се възползват от това, че държателите им купуват напитки. Данъците върху алкохола служат като голям източник на приходи за много държави.

 

 И тъй като блокирането се задълбочава и коронавирусният стрес продължава, данните показват, че продажбите на алкохол не показват признаци на спад.

 През седмицата, в която Ню Йорк обяви приюта, Нилсен съобщи, че продажбите на алкохол са се повишили значително от същото време предходната година.

 И миналата седмица те съобщиха, че в САЩ се наблюдава най-голям ръст на продажбите на алкохол след спирането на пандемията през март.

 Това е тенденция, която е често срещана във времена на бедствия, казва д-р Джордж Коуб, директор на Националната злоупотреба с алкохол и алкохолизъм (NIAAA).

 "Исторически знаем, че по време на 11 септември и урагана Катрина имаше подем в консумацията на алкохол", каза той.

Александрия, правителственият уебсайт на Вирджиния гласи:

 "Въпреки че органът за контрол на алкохолните напитки във Вирджиния временно разреши на лицензирани ресторанти и барове да продават бира, вино и смесени напитки за пренасяне и доставка, кодексът на Александрия все още забранява носенето на открито алкохол."

 Но в някои райони има някои индикации, че полицията не се фокусира върху хората, които пият на публично място.

 Малко повече от час на север, Балтимор, Мериленд заяви, че ще отхвърли наказателни обвинения за хора, арестувани за много ненасилни престъпления, включително нарушаване на законите за отворени алкохолни напитки

 Адвокатът на градския град в Балтимор Мерилин Мосби заяви, че това в опит да се ограничи броят на хората в затворите, които се оказват потенциално "място за размножаване" на вируса.