Екипажът на пътнически самолет на американската авиокомпания "Делта еърлайнс" изхвърли авиационно гориво върху начално училище в градчето Кудахи край Лос Анджелис, връщайки се за извънредно кацане на международното летище на Лос Анджелис, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Горивото се посипало върху главите на децата, играещи в училищния двор малко преди обед местно време вчера. Според служители на противопожарната охрана и парамедици, повикани на мястото, 17 деца и девет възрастни се оплакали от дребни наранявания, но никой не се е наложило да бъде отведен в болница. Лекари оказали на място помощ на онези, които се оплакали от кожни раздразнения или проблеми с дишането заради вредните изпарения от горивото.

Не е издадена евакуационна заповед за околния район. Според Федералната авиационна администрация и според авиокомпанията самолетът "Боинг-777" тъкмо излетял за Шанхай, Китай, когато възникнал проблем с един от двигателите, което наложило той да се върне обратно на летището.

Машината се приземила безопасно, след като изхвърлила значително количество гориво, за да се намали теглото й при кацане.