Бившият кандидат за президент на Демократична партия казва, че смята, че Доналд Тръмп е станал "отегчен" от пандемията, коронавирусът „обобщава провалите на Доналд Тръмп“

 Бившият кандидат за демократичен президент заяви, че смята, че г-н Тръмп се е „отегчил“ от кризата COVID-19, тъй като знае, че това навреди на шансовете му за преизбиране през ноември.

 Г-жа Клинтън, която загуби от г-н Тръмп на президентските избори през 2016 г., заяви: „Очевидно се опитах да предупредя за него, когато бях срещу него и въпреки това, когато всичко приключи, се надявах, заедно с много американци, че той няма да е толкова лош, колкото се страхувах.

"За съжаление той е бил още по-зле и кризата COVID-19 наистина обобщава дълбоките провали на неговото председателство."

 Тя разкритикува това, което тя нарече „отказът му да ръководи, да поеме каквато и да е отговорност ... да се съобрази с предупрежденията, които идваха от доста време преди случаите да избухнат, да се вслушва в учените, да успокоява хората, да води с пример“.

 Г-жа Клинтън заяви, че американският президент не е разговарял с водещи учени „от седмици“.

 Съединените щати имат най-много случаи на коронавирус и най-висока смъртност в света, като случаите надхвърля 117 000.

 На въпроса какъв съвет би имала сега за Тръмп, г-жа Клинтън се засмя и каза: „Просто си отидете тихо, много ви благодаря.

"Просто се върнете на голф или каквото искате, и не продължавайте да се забърквате с нашата страна, благодаря."

 Обръщайки се към предстоящите избори, където Тръмп е готов да се бие с демократа Джо Байдън за президент, г-жа Клинтън заяви, че е уверена, че господин Байдън може да спечели.

 „Няма съмнение, че ако изборите бяха тази седмица, той ще спечели“, каза тя.