Служители на ФБР помолиха американците да помогнат за идентифицирането на участниците в щурма на Капитолия и бунтовете във Вашингтон. Това бе съобщено днес на официалния сайт на ведомството.

"Търсим информация, която ще помогне да се идентифицират онези, които активно провокираха насилие във Вашингтон. ФБР приема данни и медийни материали, които показват как са станали бунтовете и насилието в Капитолия, както и на прилежащата към сградата територия на 6 януари тази година", се казва в съобщението.

За да изпрати тази информация, ФБР е създало специална страница с формуляр, където освен информация за бунтовете и техните участници, можете да посочите вашето име, телефонен номер и имейл. Полетата за вашата лична информация не са задължителни, т.е. можете да помогнете на ФБР анонимно.

Припомняме, вчера протестиращите поддръжници на Тръмп се събраха за демонстрация в центъра на Вашингтон и щурмуваха Капитолия, прекъсвайки срещата, на която трябваше да се одобрят резултатите от последните избори. Полицията и специалните части разпръснаха протестиращите, но при безредиците бяха убити четирима души.

След яростния щурм на Капитолия – четири жертви. Кой е виновен?

Куршуми в Капитолия: Тръмп подстрекава, Байдън успокоява СНИМКИ И ВИДЕО

Кървав сблъсък между привърженици на Тръмп и полицията във Вашингтон ВИДЕО