Едни хора помним с постиженията им, а други - със славата на куриозни и абсурдни дела, включително и съдебни. Ето накратко няколко такива реални случая, които ще ви изумят и разсмеят. 

1. На 7 юли 2001 г., шегаджия решава да изсипе перилен препарат във фонтан в един от парковете на Дълют, Минесота. Последвалата планина от сапунени балончета обаче станала причина разхождащата се наблизо Кати Кели да се подхлъзне и да падне във фонтана, при което се наранила. Раната й по-късно се инфектира и се наложило Кели да плати 43 хил. долара под формата на медицински разноски. Обвинявайки общината, че нито е почистила, нито е поставила предупреждаващи знаци, Кати Кели завежда иск за обезщетение в размер на 125 хил. долара. В крайна сметка журито отсъжда в нейна полза. 

2. През 2009 г., 29-годишната Трина Томпсън от Ню Йорк завежда дело срещу кариерния център на училището си, тъй като 3 месеца след като завършила, все още била безработна. Спред нея, центърът не се постарал достатъчно, за да й намери работно място. След като печели делото, училището й й изплаща 72 хил. долара. 

3. През 2002 г., Джефри Клайн и Брет Бърдуел, двама скейтбордисти от Ланкастър, Пенсилвания, влизат незаконно в железопътна гара, частна собственост на Amtrak and Norfolk Southern Corp.Искали да видят града от високо и се покатерили върху вагона. Точно над него обаче висяла необезопасена жица, от която Клайн го удря ток. В резултат Клайн получил 75% изгаряния по тялото си, а Бърдуел, който се втурнал да маха горящите дрехи от приятеля си - 12%. На последвал процес журито отсъдило, че макар и момчетата да са влезли незаконно на територията, те не са отговорни за инцидента. Вместо това, вината пада върху Amtrak and Norfolk Southern Corp., които не са се погрижили за опасната жица. За медицински разноски, причинени болка и страдание и "белязване до живот", двете момчета получават общо 24.2 млн. долара. 

4. През 1992 г., 79-годишна жена от Албакърки, Ню Мексико, си купила кафе от МакДоналдс, след което го разляла върху себе си, докато била в колата си. Последвали 8 дни в болница и 2 години лечения на получените изгаряния. Впоследствие възрастната дама осъдила фаст-фууд гиганта за 1.7 мил. долара обезщетение. 

5. През 2006 г., Алън Хекард, от Портланд, Орегон, завел дело срещу баскетболната звезда Майкъл Джордан и промоутъра му (Фил Найт) за общо 832 мил. долара за нанесена "емоционална травма". Хекард твърди, че в продължение на 15 години, не минавал ден, в който да не го сбъркат с баскетболната легенда. След като осъзнал, че исканията му нямат основание, Хекард се отказал от делото. 

6. През март, 2005 г., Ана Аяла подала жалба срещу собственика на фаст-фууд веригата "Wendy's", с твърдението, че "намерила парче от човешки пръст" в купата си с чили в ресторант в Сан Хосе, Калифорния. Разследване на властите не установило следи от липсващи пръсти и скоро съмненията паднали върху Аяла, чието оплакване довело до загуби в размер на 21 мил. долара за веригата. Оказало се, че пръстът е на колега на съпруга на Аяла, който им го дал като част от облог. Съдът признал Аяла виновна за опит да изнуди "Wendy's" за пари и й дал присъда от 9 години, от които тя излежава 4. Едно от условията на пробацията е никога да не се връща в ресторант на "Wendy's".

7. На 31 юли 2005г., Тейлър Остергард и Линдзи Зелити, тийнейджърки от Дуранго, Колорадо, решили да пекат курабийки за съседите си в знак на добра воля. Те оставяли подаръчетата заедно с пожелания за хубава вечер, на верандите им. Но когато посетили 49-годишната Уанита Ренее Йънг в 22:30 ч., тя се стреснала от силуетите на момичетата и извикала полицията, която впоследствие не открила нищо нередно. Но поради изпитаното "силно чувство на тревожност" Ренее Йънг постъпила в болница на следващия ден. Двете момичета официално поднесли извиненията си, а семействата им предложили да покрият престоя й в болницата. Но вместо да прости на добронамерените девойки, Йънг завела дело, като поискала 3 хил. долара обезщетение. Съдията обаче отсъдил само $900 за медицинските разноски. След като се разчуло за случая, дарения от цялата страна помогнали на Тейлър и Линдзи да изплатят сумата. 

8. През 1995 г., Робърт Лий Брок, затворник, излежаващ присъда за влизане с взлом и кражба, завел дело срещу себе си за 5 мил. долара. Брок твърдял, че нарушил собствените си граждански права и затова бил арестуван. Съдия Ребека Смит отхвърлила иска му, определяйки го като "абсурден". 

9. На 29 януари тази година, Уебстър Лукас, клиент в МакДоналдс, поискал повече салфетки от предвидената "само една" към менюто му. Дотук нищо особено. Но когато управителят отказал да му даде още салфетки и "направил коментар за расата" на афро-американецът Лукас, избухнал скандал. В резултат - Лукас съди МакДоналдс за 1.5 мил. долара. 

10. През 2007 г., Рой Пиърсън, съдия от Вашингтон, завел едно от най-възмутителните дела срещу най-обикновено ателие за пране и химическо чистене, стопанисвано от семейство Чунг. По негови твърдения, Чунг били загубили панталоните му, струващи $800 и се опитали да му пробутат евтина имитация. Първоначално поисканите 67 млн. долара за обезщетение били впоследствие намалени на 54 млн., но съдия от окръг Колумбия отсъдил в полза на семейството и наредил Пиърсън да изплати всичките им разноски по делото. На по-късен етап, комисия отказала да назначи Пиърсън отново на поста му поради скандалното му поведение.