Смъртта на дете е най-лошото нещо, което могат да преживеят едни родителите, но не и тези! За да подобри финансовото си състояние, млада двойка безсрамно фалшифицира раждането и смъртта на бебето си.

Вярвате или не, но това се случва в Пенсилвания. 27-годишният Джефри и 23-годишната Кейси Ланг използвали фалшив корем и кукла, за да получат печалба: подаръци по случай "раждането" и материална помощ за "погребението" на мъртвото си „дете“. Двойката системно мамела приятели и семейство, като публикувала "бременни" снимки във Facebook.

И което е най-цинично: след предполагаемото раждане на бебето фалшивите родители публикували информация, в която съобщават за "трагичната смърт" на детето си. Според тях при раждането на малкия Истън е установено, че има течност в белите дробове и той е живял само малко повече от пет часа. Всъщност никакво бебе не е имало.

На всичкото отгоре тяхна обща приятелка дори е направила парти за двойката, на което гостите са научили пола на детето, изцяло за своя сметка. 

Фалшивите майка и татко дори стартирали кампания за краудфандинг на уебсайта GoFundMe, за да наберат средства за погребението на своя „син“. В същото време те казали на всички, че са кремирали тялото на бебето. С тази акция двойката успяла да събере малко над 550 долара.

Само благодарение на прозорливостта на една приятелка, двойката била разкрита. Синтия Деласио намира всичко това за странно и самата тя отива в крематориума, където уж момчето е било доведено. Никой там обаче дори не е чувал за детето, камо ли за кремация.

Разтревоженото момиче незабавно подало сигнал в полицията. Органите на реда със заповед за претърсване спешно отишли в дома на младежите. Там намерили и конфискували реалистична бебешка кукла, както и урна, гравирана с името „Easton“.

Кейси и Джефри Ланг веднага признали всичко. Те са обвинени в измама и кражба. Скоро неудачните мошеници ще бъдат изправени пред съд.