Инцидент ли е експлозията в ливанската столицат? Американските генерали смятат, че в ливанската столица Бейрут е избухнала бомба и става дума за атака. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп на пресконференция в Белия дом, предаде ТАСС.

В отговор на въпрос дали е сигурен, че в Бейрут е била извършена атака, а не е било някакъв инцидент, американският лидер заяви: "Предвид експлозията, изглежда така. Срещнах се с някои от нашите забележителни генерали… Те сякаш смятат, че е нападение. Било е някаква бомба, да".

По думите на президента в Пентагона смятат, че "това не е бил никакъв производствен взрив".

"Те (генералите) знаят по-добре от мен", добави държавният глава.

ВИДЕО показа кошмарния взрив край нашето посолство в Бейрут!

Преди това Тръмп заяви, че става въпрос за "чудовищна атака" и САЩ предлагат на ливанските власти своята помощ.

Американските военни нямат доказателства, че експлозията в ливанската столица е нападение, както по-рано посочи президентът на САЩ Доналд Тръмп. Това съобщи междувременно CNN, позовавайки се на три неназовани източника в Пентагона.

В същото време източници на CNN в Министерството на отбраната на САЩ отбелязват, че "не знаят за какво говори президентът".

Един от тях посочи, че ако военните разполагат с доказателства за подобно нападение, американските власти незабавно ще решат да въведат допълнителни мерки за защита на американските въоръжени сили и имущество в региона. Същият източник посочи, че все още не са получени такива заповеди.

Мощна експлозия стана във вторник в района на пристанището на Бейрут в близост до ливанска военноморска база. По последни данни при експлозията са загинали 78 души, 4 000 са ранени.

След адския взрив в Бейрут: 78 жертви и близо 4000 ранени