Родители отърваха затвора, след като държали гладно едно от бебетата си близнаци до смърт.

24-годишния Дейвид Крутина и 21-годишната му съпруга Касанда получиха присъда от пет години затвор в изпитателен срок и 80 часа общественополезен труд.

Те бяха обвинени в насилие над деца, след смъртта на шестмесечната им дъщеря близначка Саманта от тежко недохранване през септември 2018 г.

Сестрата близначка на Саманта - Шарлот също била с опасно, под нормата тегло, но оцеляла след лечение в Детската болница и медицински център в Омаха, Небраска, САЩ.

Близначките Саманта и Шарлът са родени недоносени през февруари 2018 г., тежали малко над два килограма всяка.

Бебетата прекарали първите два месеца от живота си в неонатално интензивно отделение, като постепенно наддавали килограми, след което са изпратени у дома, заедно с родителите си.

На изслушването в съда стана ясно, че четири месеца след изписването им от болницата, близначките спрели да качват килограми, което довело до отвеждането им в болница.

При направената аутопсия на Саманта, се съобщава за бактериална инфекция, причинена от недохранване.

Момиченцето не е било в състояние да регулира вътрешната си температура поради липсата на храна, което предизвикало имунната ѝ система да не може да се бори с инфекцията.

Лекарите не открили медицинска причина, близначките да не са натрупали никакво тегло от момента на изписването им.

Дейвид и Касандра Крутина се признават за виновни за злоупотреба с небрежност към децата си, а прокурорите се съгласяват да ги остави в режим на пробация.

Превод: Glas.bg