Напълно здрав 32-годишен афроамериканец за първи път влезе в болница в Джорджия, след като се оплака от изключително дълга ерекция. Според мъжа, до момента, в който е отишъл в лечебното заведение, това вече е продължило около дванадесет часа.

Лекарите успели да спасят афроамериканеца от ерекцията чрез медикаменти и по-нататъшното изследване показало, че мъжът страда от приапизъм - болезнена, патологична ерекция, която не е свързана със сексуално желание или възбуда.эОказало се, че причината била в прекомерната употреба на марихуана. След като са се запознали с окончателните проби от изследванията, лекарите са категорични, че мъжът си е позволявал да пуши трева в пъти над допустимите норми, което е дало своя страничен ефект.

Мъжът също потвърдил, че често използва канабис и след това обикновено се появява ерекция, която сама отминава след четири часа.

Състоянието на постоянна ерекция в медицината е известно под наименованието приапизъм, при което липсва сексуално желание. Сред другите странични ефекти, които може да провокира прекалено честата употреба на марихуана, са изострен апетит, нервна възбуда и др., съобщава Daily Star.