Спомени от престой в българска болница подтикнаха 15-годишен български младеж да се самоубие в училището си в Манчестър. Георги избрал да сложи край на живота си, като скочи от покрива на училището си. Той направил това, докато говори по телефона с най-добрия си приятел. Малко преди това подарил кутия с бонбони на приятелката си и казал „Обичай родителите си, прегръщай ги, докато можеш“.

Историята се разплита, след като съдът започна да заседава по делото за самоубийството на младия българин, пише dailystar.co.uk, цитиран от bg-voice.com. Георги бил на почивка в България, където се разболял. Настанили го в отделение, където той лежал три седмици с тежко болни и умиращи деца. Родителите му пък можели да го виждат само за 30 минути на ден.

Момчето се излекувало, но в съзнанието му останали образите на умиращите му връстници. Девет години по-късно паник атаките и спомените от изживяното не го напускали. Това го принудило да вземе крайното решение. Георги се качил на покрива на училището си в Северен Мур, обадил се на най-близкия си приятел и след около 20-минутен разговор скочил.

Страшното било, че не затворил телефона, докато летял към алеята пред учебното заведение. Приятелят му чул последните му стонове, докато агонизирал на паважа.

По време на делото стана ясно, че Георги и друг път споменавал, че иска да се самоубие. Обичали го единствено майка му и баща му. Не можел да забрави и децата в българската болница. Момчето тайно пиело и големи количества парацетамол, когато било сам вкъщи.