Американска тийнейджърка почина, след като изпи значителна доза лекарство - заради ново опасно TikTok предизвикателство.

15-годишната Клои Филипс умира на 21 август и оттогава нейните близки предупреждават за това страховито предизвикателство. Целта им е да предотвратят нови трагични инциденти.

Така наречения "Бенадрил челъндж", изисква от участниците да изпият голяма доза от лекарство против алергии, целта е да получат усещане за халюцинации.

В същото време, това е изключително опасно, защото лесно може да се стигне до свръхдоза с летален край.

Лелята на загиналата Клои, Сиси Лейсър, от Оклахома, публикува своето предупреждение във вече изтрит пост в социалната мрежа, съобщава вестник "Сън".

"Това трябва да спре да вкарва нашите деца в болница. Не позволявайте да ни отнеме нито едно дете повече. Не искам да видя нито едно друго семейство, което да премине през това, което изживяваме ние в момента. Не мислете, че това не може да се случи на вас. Децата си мислят, че щом някой не е пострадал, и при тях ще завърши без последствия. Опитайте се да знаете винаги какво мислят да правят или да взимат децата ви" - пише опечалената жена.

Превод: Glas.bg

Четирима се самоубиха заради видеоигра!