Руските следствени власти обявиха, че ще повдигнат обвинение срещу вдовицата на украинския ъндърграунд рапър Александър Юшко, изявявал се под сценичното име Анди Картрайт, след като части от тялото му са били намерени в апартамент в Санкт Петербург, съобщават руски медии.

Според полицаите, провеждащи разследването, в хладилника им е била намерена човешка глава, която прилича на паспортната снимка на Юшко.

"Съпругата на жертвата е задържана. Срещу нея има повдигнати обвинения в убийство", се казва в изявление на Следствения комитет в Санкт Петербург.

Вдовицата на рапъра Марина Кохал разкрила, че е разчленила тялото на съпруга си, след като той е починал от предозиране с наркотици. Тя твърди, че разрязвайки тялото му на парчета и скривайки ги, искала да запази репутацията му.

Досега разследването показва, че двойката е имала тежък скандал, при който жената е причинила смъртта на съпруга си. Все още не се знае как точно той е бил убит.

"Тогава, за да прикрие следите от престъплението, жената разчленява тялото на жертвата на отделни части с цел по-късно да ги унищожи", се казва в позицията на разследващите органи, цитирана от Франс прес.

Телевизионният канал REN съобщи, че първоначалните тестове не са открили следи от наркотици в тялото на рапъра, позовавайки се на свои източници в разследването.

31-годишният рапър е бил известно име сред ъндърграунд средите на т.нар. "раб битки". На сайта на организаторите на въпросните рап битки - Versus Battle - Юшко е описан като "украински ъндърграунд рап изпълнител", известен със "сложни рими и ярки метафори".