Какво ли не се случва по време на коронавирус... се обади на линейката и призна от името на своя приятел, че е болна от коронавирус. Само преди ден жена "зарази" с коронавирус сина си, за да не му даде внучката си. Сега пък друга жена - 35-годишна рускиня, се обади на Бърза помощ, за да съобщи, че е болна от коронавирус, и даде... адреса на своя приятелка.

Жена "зарази" с коронавирус сина си, за да не му даде внучката си

Жената се обадила на медиците и "признала", че се е върнана от туристическо пътуване преди няколко дни, а сега има треска и признаци на коронавирусна инфекция. Лекарите веднага подали сигнала в полицията и отишли ​​при "болната". Представете си изненадата им, когато никой не отворил вратата.

Впрочем хазяйката на дома скоро била намерена. Оказало се, че тя не е пътувала извън страната повече от шест месеца, чувства се добре и не е искала никаква помощ от лекарите. И тогава се разбира, че 35-годишната й позната се обадила от нейно име. 

Въпросната жена признала в полицията, че приятелката й не й изплащала дълг, заради което решила да измисли историята за коронавируса. 

Полицията е съставила протокол на нарушителката за съзнателно невярно обаждане на специализирани служби.

„Според член 19.13 от Кодекса за административните нарушения на Руската федерация, за фалшиво призоваване на специализирани служби, административната отговорност се налага под формата на глоба на граждани до 1500 рубли“, казва началникът на правния отдел на Главна дирекция на МВР на Русия за област Кемерово, пред КП.