Зловещо убийство на дете в детска градина потресе Русия! Погребението на 6-годишното момченце в руския град Нарян-Мар беше днес. Детето беше убито от 36-годишен мъж в детската градина, докато спи, на 31 октомври 2019. 

Охранителят на детската градина пуснал престъпника, защото си помислил, че той е баща на един от възпитаниците. После мъжът се качва на втория етаж, където децата спят, и... заколва първото му попаднало дете.  Момченцето умира намясто. Когато майката идва в детската градина, бездиханното тяло на сина й лежи на пода цялото в кръв...

Камери за наблюдение помогнаха на оперативните работници да възстановят събитията от този ден. TFR пусна пълен запис на трагедията.

На видеото се вижда как нападателят се качва на втория етаж, където децата спят. Учител се опитва да му блокира пътя, но той я отблъскваа и отиве до едно от леглата.

Втори учител изтичва да се обади за помощ, възпитателка докарва охрана, а служителка в детската градина натисна „паник бутона“. Към този момент обаче 36-годишният безработен вече е намушкал с нож 6-годишното момче в шията и това се оказва фатално.

Служители от детската градина все пак успяват да задържат мъжа до пристигането на Росгвардията и полицията.

По време на разпита убиецът се признава за виновен и се разкайва за деянието си, обяснявайки, че е консумирал алкохол предния ден. На обвиняемия е назначен психологически и психиатричен преглед.

Обвинителният акт е повдигнат и срещу служител на частната охранителна фирма Святогор, който пуснал външен човек в детската градина. Той също е задържан. Пазачът частично призна вината си.

Освен това заради „Небрежност, която е довела до смъртта на човек по непредпазливост“, е образувано наказателно дело срещу служители на детска градина „Сказка“, които не са гарантирали безопасността на престоя на детето в предучилищната институция.

Превод и редакция: Glas.bg