Страшна трагедия се случи в Москва! Трима души загинаха на рождения ден на известна блогърка. Празникът на Катя Диденко се превърна в кошмар. Трима млади хора си отидоха от този свят заради... сух лед, хвърлен в басейна.

Съпругът на 29-годишната руска блогърка Екатерина Диденко - Валентин, се оказа третата жертва на партито на жена си в столичния клуб за къпане "Девети вал". Мъжът почина сутринта на 29 февруари в интензивното отделение. По предварителни данни смъртта на Валентин е настъпила поради белодробен оток.

Ето го момента, когато компанията хвърля сух лед в басейна на партито, попаднал на видео.

Диденко, "аптечна" блогърка в Instagram, отглежда две деца с 32-годишния си съпруг и много често споделяше семейни снимки със своите последователи. Една от последните снимки на семейството беше публикацията от рождения ден на съпруга й през януари тази година.

В петък, 28 февруари, Екатерина и приятелите й отпразнуваха 29-ия й рожден ден в комплекс в южната част на Москва. Разгорещени, гостите на празника решили да плуват в басейна, в който съпругът на Диденко решил да добави сух лед.

В социалните мрежи момичето сподели кадри от партито

В резултат на това е станало рязко увеличение на концентрацията на въглероден диоксид. Трима гости на партито, включително съпругът на Катя, са убити, още трима души са хоспитализирани с тежки химически изгаряния. Сега лекарите се борят за живота им.

След инцидента Екатерина публикува в Srories в Instagram видео от отделението за интензивно лечение, в което тя говори за инцидента, пише kp.ru. По-късно момичето изтри видеото.

Между другото, Екатерина Диденко на страницата си в социалните мрежи съветва своите абонати за определени лекарства и предоставя информация за възможни спестявания при закупуване на определени лекарства.

Нещо повече, Катя има червена диплома по фармация, за което са уведомени нейните абонати. В блога си момичето много често даваше съвети на младите родители относно лекарствата за деца и дори веднъж със съпруга й измерваха радиацията в Москва.

Сухият лед е популярното име на твърдото агрегатно състояние на въглеродния диоксид. Обикновено се използва като временен охладител. Сухият лед се превръща в газ под атмосферното налягане. Когато се комбинира с вода, образува въглероден диоксид, което може да причини задушаване. Въглеродният диоксид не е токсичен, но е 1,5 пъти по-тежък от въздуха. Бързо потъва и с обилно освобождение почти не оставя кислород на пода, измествайки го по-високо към тавана. При такива условия човек губи съзнание, пада на пода, където кислородът е изключително малък.

Превод и редакция: Glas.bg