40-годишен московчанин може да стане подсъдим по наказателно дело по член „Жестокост към животни“. Защото той хвърли пред децата си кучето им през прозореца на многоетажна сграда. Това се е случило следобеда на 22 март.

Съседка на семейството е станала свидетелка на грозното престъпление. Докато разхождала собственото си куче, пред очите й от сграда на осмия етаж се отворил прозорец и след няколко секунди малко куче излетяло от него. Животинчето изхвръкнало неконтролириумо, обърнало се няколко пъти във въздуха и паднало върху козирката на входа. Известно време то все още издавало звуци, а след това... млъкнало.

Съседката видяла руса жена на около четиридесет години да гледа през прозореца и веднага да затваря прозореца. Тя веднага набрала 112 и потърсила помощ.

Според жената пожарникарите пристигнали доста бързо - за около пет минути. Кучето обаче вече било мъртво.

"Показаха ни малко тяло в черна торба - беше млад шпаньол", разказва жената пред КП.ru.

Не било особено трудно да се изчисли апартаментът, от който е било изхвърлено злощастното животно: етажът и входът вече били известни.

Повече от час полицията чукала и звъняла на вратата, оттам идвали звуци, но никой не отварял. Накрая жена излязла в халат, започнала да ругае и да отрича. И... казала, че прозорецът бил отворен, а кучето „просто скочи след птица“.

В този момент в апартамента са били две деца - на 11 и 13 години. Полицията отвела свидетелите и жената в орайонното. По-късно съпругът й също бил доведен там.

„Доколкото разбрахме, през цялото това време той се е криел в апартамента“, казва комшийката.

На разпита в полицейското управление мъжът признал, че е изхвърлил кучето от ппрозореца", защото... се скарали с жена му и той „изкрейзил“.

Ако се докаже, че децата са били очевидци на смъртта на кучето, баща им може да получи глоба до 300 хиляди рубли или реален срок до 5 години затвор.

Превод: Glas.bg