29-годишен мъж от Брянск почти загуби пръстен с диамант за няколко десетки хиляди рубли. На 8 март младежът решил да направи предложение на приятелката си. Тя трябвало да се върне в Брянск от командировка точно на Международния ден на жената.

В навечерието на решаващата стъпка бъдещият младоженец решил да организира ергенско парти. Приятелите се забавлявали доста след полунощ. И когато си тръгнали, взели със себе си картонените кутии от пица. А в тях бил... скъпоценният пръстен в подаръчна кутия.

На сутринта на 8 март младежът хукнал към контейнерите на улицата, където били хвърлени кутиите. Но те се оказали празни. Мъжът обаче запазил самообладание и се обадил на регионалния оператор. Дежурният диспечер се свързал с шофьора, отнесъл боклука. А младоженецът след час вече бил на полигона за отпадъци и чакал камиона с боклука.

Женихът получил работно облекло и му позволили да провери всички отпадъци сам в търсене на заветната кутия с пръстена. Сред смачкания картон нещастният младоженец намерил повредена опаковката на бижуто. Но пръстенът бил на мястото си, и то невредим.

Човекът нямал време да купи цветя и нова кутия за пръстена. Приятелите му му помогнали в това, пише kp.ru. Вечерта той изпратил на служителите на депото снимка на пръстена в нова кутия. И им написал, че момичето се е съгласило да се омъжи за него. Вярно, той премълчал за историята с пръстена, хвърлен в контейнера. Но обещал да покани всички, които му помогнали да намери сватбения пръстен.

Превод: Glas.bg