Руски боен хеликоптер беше свален над Армения. Това официално съобщава руското министерство на отбраната.

В резултат на попадение на ракета хеликоптерът губи контрол и пада в планински район. 
 
„На 9 ноември, около 17.30 часа московско време, при ескортиране на конвой от 102-ра руска военна база през територията на Република Армения във въздушното пространство близо до арменското селище Йерах, близо до границата на Нахичеванската автономна република (Република Азербайджан), руският вертолет Ми-24 беше подложен на огън от земята от преносима зенитно-ракетна система (ПЗРК).

В резултат на ракетен удар хеликоптерът загуби контрол и падна в планински район в Армения. Двама членове на екипажа бяха убити, единият е евакуиран с умерени наранявания на летището. Командването на 102-рата руска военна база е под разследване за установяване на самоличността на стрелящите по руския хеликоптер “, каза руското министерство на отбраната пред „Комсомолская правда “.

ОБНОВЕНА: 

В понеделник, 9 ноември, руски хеликоптер беше свален от азербайджанските въоръжени сили. Това се посочва в съобщение на външното министерство на страната, което публикува ТАСС.

"Баку се извинява на руската страна във връзка с този трагичен инцидент, който има характер на инцидент и не е насочен срещу руската страна", се казва в изявлението.

Азербайджанската страна изразява своите искрени съболезнования на семействата на убитите членове на екипажа и пожелава на пострадалите бързо възстановяване.

Превод: Glas.bg