Мъничкото телце на новороденото лежало във ваната. Майката грабнала малки ножици за нокти и ги забила в беззащитното бебе, което току-що проплакало за първи път в живота си. И започнала да го ръга безумно, докато детето не спряло да потреперва в конвулсии...

Чудовищното убийство е станало в Ставропол. Бременността на 35-годишната жена била нежелана, но майката не искала да прави аборт.

Жената скрила бременността дори от майка си. Дори не си и помислила да отиде в болницата.

 

Банята, където бебето се е родило и умряло от ръцете на майката. Снимка: следствен отдел на Следствения комитет за Ставрополската територия

"Решила да роди в банята. Скрила всичко това от роднини. И след раждането извършила убийство. Защо толкова жестоко? Тя каза на разследващите, че искала да е сигурна, че детето е умряло", каза Яна Павлова, помощник на началника на следствения отдел на Ставропол.

След престъплението безсърдечната майка поставила тялото на бебето в чанта. Щяла да отиде дълбоко в гората и да погребе нежеланото дете. Попречила й случайност - жената се почувствала зле след раждането.

"Притеснената за себе си майка се обадила на линейка и била откарана в болницата. Там тя трябваше да говори за раждането. Жената призна всичко и разказа на разследващите подробности“, обясниха за „КП “ разследващите.

Срещу жената е образувано наказателно дело по статията „Убийство от майка на новородено дете“. Убиецата може да получи до 5 години затвор.

 

Чантата, в която жената е сложила детето да го носи и погребва. Снимка: следствен отдел на Следствения комитет за Ставрополската територия

Превод: Glas.bg