Путин: Навални може сам да е погълнал „новичок”

Путин: Навални може сам да е погълнал „новичок”

Президентът на Русия Владимир Путин е заявил в разговор френския държавен глава Еманюел Макрон, че опозиционният лидер Алексей Навални може сам да е погълнал "новичока", с който е отровен, пише в. "Le Monde" с позоваване на собствен източник.

Според публикацията, Макрон категорично е заявил, че "новичок" не може да е използван от частна структура и че във връзка с това са необходими официални обяснения от страна на Москва. В отговор Путин се изказал презрително за Навални, като го нарекъл "обикновен подстрекател в интернет", който в миналото симулирал неразположение.

Навални: Не познавах хората, не знаех за какво служи стълбището

 

Освен това Путин обвинил Навални в незаконни действия, като заявил, че използвал основаната от него организация - Фонд за борба с корупцията, за шантаж срещу руски длъжностни лица и държавни служители.

Владимир Путин оправдал липсата на пълноценно разследване в Русия по случая с отравянето на Навални с това, че резултатите от изследванията, проведени в лаборатории в Германия и Франция не били предоставени на "руски специалисти".

Първа снимка на Навални от болницата

Освен това, руският президент твърдял, че "един от създателите" на "новичок" живее Латвия, без да казва име.

В. "Le Monde" посочва, че Макрон категорично е отхвърлил тази версия, както и твърдението на Путин, че Навални сам е приел "новичок", пише news.bg.

Вестникът не разкрива източниците си, но пояснява, че в официалната информация от Елисейския дворец и от Кремъл за разговора между Макрон и Путин тази тема е отразена само частично.

Засега няма официален коментар по темата нито от руска, нито от френска страна.

Междувременно Алексей Навални e изписан от болницата в Берлин. В съобщение на лечебното заведение се посочва, че здравословното състояние на руския опозиционер се е подобрило до такава степен, че лечението да бъде прекратено.
Все още не може да се прецени какви ще са последиците за здравето на Навални в дългосрочен план. Но лекарите смятат, че е възможно пълно възстановяване.

Алексей Навални проговори!

Напишете коментар

Тази седмица стана известно, че заместник-ръководителят на фракцията
Руският президент Владимир Путин заяви, че лично е възложил на прокуратурата да
24-годишна жена в Челябинск сама организира отвличането на седеммесечното
Руският научен център по вирусология и биотехнологии "Вектор" е установил над
Руската ваксина срещу COVID-19 всъщност е ветеринарен препарат, това обяви на
Страшна трагедия в Москва! Почина ръководителят на регионалния клон на Партията