Ръководителят на отделението по съдебномедициска експертиза в Санкт Петербург е уволнен, след като в социалните мрежи беше публикувано видео със стриптийз в моргата, съобщава Риа Новости, цитирани от Дарик.

Видеото беше разпространено от онлайн изданието Fontanka и показваше полуголо момиче, което изпълнява танц в помещение на Бюрото за съдебномедицинска експертиза. По предварителни данни стриптизьорката забавлявала служителите на моргата по време на корпоративно парти.

След инцидента ръководителят на Бюрото по съдебномедицинска експертиза е бил отзован предсрочно от командировка в Велики Новогород. Той ще трябва да докладва резултатите от одита пред здравната комисия в страната.

За момента е ясно, че ръководството на Бюрото не е дало зелена светлина за провеждането на каквито и да е било събития в институцията и още повече за присъствието на външни лица в моргата.

На ръководството на частната охранителна компания, която се пази от моргата, беше напомнено, че е недопустимо да се допускат външни лица без разрешението на началството.