Пътническият самолет, на чийто борд се намира руският опозиционен лидер Алексей Навални, кацна тази вечер на летище "Шереметиево" в столицата Москва, предадоха Франс прес и Ройтерс, като се позоваха на свои хора на борда.

Самолетът на руската авиокомпания "Победа", който излетя днес следобед от Берлин, трябваше по разписание да кацне към 19.20 ч. (18.20 ч. българско време) на друго московско летище - "Внуково". То обаче затвори за пристигащи полети малко преди това и той бе пренасочен към "Шереметиево".

По-рано руските сили за сигурност задържаха на "Внуково" десетки привърженици на Навални, които бяха дошли, за да го посрещнат.

Според журналист от Франс прес, който се намира на борда на самолета, пилотът първо съобщил, че кацането ще се забави с 30 минути заради "технически проблем", предаде БТА. След това той уведомил пътниците, че самолетът ще кацне на летище "Шереметиево", а не на "Внуково".

По-късно Навални бе задържан от полицията, когато се канеше да мине паспортен контрол, предаде Франс прес.

Руските затворнически служби бяха предупредили, че няма да се поколебаят да задържат Навални  още при пристигането му в Русия. Обвиненията срещу него са, че той е нарушил условията на условната си присъда. 

В момента от борда на самолета с Навални НА ЖИВО предава кореспондентът на DW:

Очаквайте подробности!