"Помогнете! Някакъв маниак похити момиче!" Така крещял и чукал по прозореца на колата на 28-годишния Глеб от Иркутия изплашен ученик. Мъжът, който работи като майстор на строителна площадка на Иркутския авиозавод, току-що бил приключил смяната си и се качвал в автомобила, за да се прибере у дома...

Момчето било толкова изплашено, че успяло само да каже, че ученичката е била завлечена със сила към колата от непознат и успяла само да извика "Помощ!". Тя се съпротивлявала и мъжът все още не бил успял да я вкара в машината.

Глеб веднага се втурнал към автомобила - искал да види как ще реагира мъжът зад волана. В момента, в който доближил колата, тя рязко отлепила от мястото си и с мръсна газ изчезнала. 

"Момиченцето стоеше до оградата и плачеше, разказва Глеб. Не знаех как да я приближа, разбирах, че тя ще се страхува и от мен. Отидох до нея и веднага й казах, че може да позвъни на майка си, като й подадох телефона си. Тя се обади."

Обяснявайки цялата ситуация на майката, Глеб заедно с момчето завел ученичката до дома й,  а след това се отправили към полицията. Престъпникът бил задържан след 40 минути. Оказал се 48-годишен, съден вече за изнасилване. 

Сега престъпника отново го очаква съд. Грозят го от 5 до 12 години лишаване от свобода. Изяснено е, че е излязъл от затвора през март 2017 г., където е лежал за престъпление от сексуален характер.

А с момичето работят психолози...

Превод: Glas.bg