В Москва мъж заля с бензин и подпали 30-годишна жена. Според източник на правоохранителните органи на kp.ru всичко се е случило на ул. "Фергана". Нападателят бил познат с жертвата, след като били двойка, но връзката не се получила и жената решила да го напусне.

На сутринта на 26 май изоставеният мъж решил да осъществи плана си за отмъщение. Той пристигнал в 5 часа сутринта в къщата, където бившата му приятелка работела като портиер. Той знаел, че тя ще се застъпи в 6:00 ч и първото нещо, което ще направи, е да отиде в задната стая за инструменти. Мъжът проследил жертвата, залял я с течност, вероятно бензин, и я подпалил. След това се скрил.

Минувачи са извикали линейка. Момичето е тежко ранено - тя има изгаряния 35 процента от тялото.

„Тя е в интензивното отделение с предварителна диагноза: изгаряния от 1-2-3 степен на главата, шията, лицето, гърба, задните части, ръцете и краката, шок от изгаряне“, казаха от болницата.

На мястото на престъплението намерили неща на заподозрения - той се погрижил предварително какво да вземе със себе си. Отишъл за пъкленото си дело в медицинска маска и ръкавици. Всичко това, както и сако и пуловер, той... забравил на местопрестъплението в чанта.

Превод: Glas.bg