28-годишна жена от Сочи родила бебето си вкъщи, в банята, увила го в одеяло, качила се в такси и потеглила към перинаталния център. Това се случило на 12 февруари. 

Около 17:50 часа тя оставила детето, което било на няколко часа, на партера, близо до шахтата на асансьора, и си тръгнала. Една от служителките на перинаталния център намерила новороденото, когато слязла в мазето. От торба, оставена на пода, тя чула детски плач. Когато лекарите видели бебето, веднага подали сигнал в полицията.

В перинаталния център твърдят, че детето е напълно здраво.

На охранителните камери служителите по сигурността веднага разбрали кой е оставил бебето до асансьора. И няколко часа по-късно те влезли в дома на майката. Жената не скрила нищо и казала на разследващите защо е решила да се отърве от новороденото.

"Олга (името е сменено) разбра, че е бременна, в края на октомври миналата година", казва близък на жената, цитиран от kp.ru. - Тогава гестационната възраст беше приблизително 5, 5 месеца. Тя не каза на никого за своето положение. По време на разпитите тя обясни, че семейството е в тежко финансово положение, тя и съпругът й вече имат две деца, едното от които е дете с увреждания, и те просто не биха могли да отгледат трето.

Снимка на Олга от социалните мрежи

Да, наистина жената вече има две малки деца - шестгодишна дъщеря и петгодишен син. Съдейки по снимките в социалните мрежи обаче, семейството на Олга е проспериращо. Често си прави фотосесии и публикува снимки на децата си на фона на цветни интериори.

Случаят е под контрола на прокурора. 

Превод: Glas.bg