На 18 юни Севастиян Путинцев с калъф за китара на гърба си влезе в жилищна сграда в Москва. Той дойде да си отмъсти на бившата си приятелка - моделката Елизавета Хлюпина. Носеше в чантата си карабина Saiga, която обикновено се купува за лов на големи животни, включително мечки. Скри травматичен пистолет зад колана си. Освен Лиза, вкъщи бяха майка й Светлана и четиригодишният племенник Матвей. Путинцев уби всички. 

Майката на момчето, Ина, сестрата на Елизавета, говори за последните минути от живота на семейството.

Елизавета Хлюпина

"Матвейка избягал и се скрил в банята, затворил вратата. Борел се е. Вероятно е чакал спасение от родителите си, но те не бяха там. Вратата не го спаси. Какво ще ви спаси от Saiga? Нищо. Изродът стрелял във вратата, той не планирал да остави никой жив", пише жената в личния си акаунт.

 

Светлана с племенника си Матвей.

Ина публикува снимка на входа на кооперацията, където живеело семейството. Виждат се цветя и детски играчки, донесени от московчани.

"Благодаря. Матвейка щеше да ги хареса“, пише московчанката, загубила семейството си.

Инна каза още, че ще погребат сестра й Лиза в затворен ковчег. От собствени източници в правоприлагащите агенции kp.ru разбра, че първо Путинцев е поставил белезници на бившето си момиче, след което е убил племенника й и 52-годишната й майка. И след това чак застрелва Лиза. В апартамента са намерени 20 изстреляни патрона от „Сайга“ и пистолета. Прокуратурата разследва наказателно дело за масово убийство, но няма кой да отговаря за престъплението. Тялото на Севастян е намерено в същия апартамент до оръжието...

 

Севастян Путинцев застреля брутално бившата си любовница, майка й и малкия й племенник.

Припомняме, 23-годишната Елизавета Хлюпина учила в авиационния институт магистратура. Момичето се е снимало като модел, завършило е школата на Вячеслав Зайцев. Двамата с убиеца се срещат почти пет години. Двойката често се карала, но Севастиян през нощта идвал под прозорците на любимата си и викал, че я обича, а тя му прощавала...

Превод: Glas.bg