Невероятна история за спасяването на 32-годишна жена от Перм се случи вчера на брега на река Кама. Според очевидци хората са направили жива верига по стръмния склон, за да извадят давещата се жена от водата.

Видеото от спасяването беше публикувано онлайн. Според свидетелите на инцидента младата жена по неизвестна причина се хвърлила във водата и плувала по гръб в средата на реката. Изведнъж се почувствала зле и започнала да се дави.

Един от минувачите се втурнал на помощ. Той успял да я издърпа до брега, но не било възможно да се вдигне жертвата нагоре. Тогава няколко десетки души се хванаха в човешка верига и измъкнаха жената от водата по хлъзгавия склон.

След оказване на първа помощ, пострадалата е отведена от екипа на пристигналата линейка.

След инцидента изпълняващият длъжността губернатор на област Перм Дмитрий Махонин благодари на всички участници в "специалната операция".

"Хората на Перм не се оставят един друг в беда! Благодаря на смелчака, който се хвърли във водата, и на всички, които помогнаха след това. Гордея се, когато видя подобни действия!" - написа той в социалните мрежи.