Броят на моряците, загинали при катастрофата на сухотоварния кораб "Арвин" в Черно море край бреговете на Турция, се е увеличил до четирима.

"Корабът потъна поради лоши метеорологични условия, четирима души загинаха. Шестима членове на екипажа бяха спасени. Операциите по издирване и спасяване в морето бяха прекратени поради високите вълни, работата ще продължи от въздуха с помощта на хеликоптери", каза губернаторът Бартин Синан Гюнер в ефира на канал НТВ.

Бурното Черно море потопи кораб – двама моряци загинаха ВИДЕО

Да припомним, че по-рано имаше съобщение за тежкото положение на сухотоварния кораб "Арвин". Плавателният съд потъна край бреговете на Турция в района на провинция Бартин в северната част на страната тази сутрин.

Спасителите се преместиха на мястото на катастрофата, въпреки лошите метеорологични условия - в морето имаше буря. Търсенето на моряци, които може би са успели да избягат, продължи.

По-рано стана известно, че шест от петнадесетте членове на потъналия кораб "Арвин" са спасени. Ръководителят на провинция Синан Гюне съобщи за инцидента. 

Спасените преди това казаха, че са били свидетели на смъртта на двама другари. Информацията се проверява от турски експерти.