Педиатър в московска клиника бе принуден да извика директно полицията в кабинета си. Рано сутринта вчера брат и сестра влезли в кабинета при лекаря. 16-годишната Аня и 14-годишният Вова веднага обявили, че ще им е по-добре, ако са в сиропиталище.

"Братът и сестрата показали на лекаря синини по телата си и съобщили, че родителите им ги бият. Първоначалният преглед показал, че освен хематомите, момичето е имало и сътресение. В същия ден и двамата са хоспитализирани в болница", съобщиха за kp.ru собствени източници в органите на реда.

Семейството се оказа доста проспериращо. Родителите вече са разпитани, но майката и бащата отричат ​​вината си. Според тяхната версия децата лъжат, истинската причина за това деяние е... отмъщението. Твърдят, че в навечерието на инцидента тийнейджърите били наказани и лишени от джобни пари. 

Кой в тази история говори истината, сега разследващите трябва да разберат.

„Извършва се предварителна проверка по този факт, по резултатите от която ще бъде взето процедурно решение“, заяви Юлия Иванова, старши помощник на началника на Следствения комитет в Москва. По-късно стана известно, че СК е образувал наказателно производство. Сега и двамата тийнейджъри са в болницата.

Превод: Glas.bg