Звучи като сапунена опера, но в затвора Хайдеринг в Берлин това е реалност. Две служителки на затвора влязоха в интимна връзка със затворници. Сега едната от тях е бременна и осъдена, а втората ще бъде изправена пред дисциплинарния съд.

Случай 1

Сабрина К. работи няколко месеца в затвора, пред да се влюби в затворник. Сега жената ще трябва да отговаря пред закона, тъй като романите на затворническия персонал със затворници са забранени от Наказателния кодекс.

Известно е, че Сабрина нникога не е крила отношенията си. Тя редовно публикувала снимки с любовника си в Интернет.

Случай 2

Във вторник сутринта в районния съд в Зосен (Берлин) се проведе процес по делото на Майке С. Дълги години жената работила като социален работник в затвора Хайдеринг. Там се влюбила в затворника Ринго С. (на 38 години, автомеханик). Заради него тя напуснала съпруга си.

Майке С. редовно доставяла на любовника си сладкиши и цигари. Тя дори вкарала мобилен телефон в затвора, който беше открит няколко месеца по-късно по време на претърсването. Върху него имаше снимки на затворника с Майке. Жената дори забременяла от затворника и родила син.

Защо престъпниците привличат жени?

Вернер Е. Плац, специалист по неврология и психиатрия, казва, че жените, които са претърпели какъвто и да е вид психическа травма в детството, са привлечени от злото, в частност от престъпниците.

„Това се случва подсъзнателно. Исками се онова, което не мога да получа“, казва Плац пред bild.de. „Такава връзка не може да се нарече любов. Това е безумие или мания."