Втори ден българи са блокирани в Австрия, преди границата с Унгария, сигнализираха част от потърпевшите, съобщи TrafficNews. Опашката до граничния пункт е 30 км, като много от чакащите превозни средства са с български регистрации. В момента около 60 автомобила и толкова камиони стоят на магистралата край Парндроф и чакат да преминат.

„Като разберат, че сме българи и казват - връщайте се обратно, няма да ви пуснат през Румъния. Колите с румънска регистрация ги допускат да се придвижат. Снощи по телевизията казаха, че няма проблем да се приберем, сега посланикът ни казва – не може да минете”, разказва мъж, който е блокиран там. Той казва, че храната и водата са на привършване.

От МвНР съобщиха, че 70 коли са успели да минат между Унгария и Румъния, прозорецът бил много кратък, а сега говорят с тях да отворят отново, като опашката била 30 км в Австрия. Проблемът бил на унгарската граница, като се очаква всеки момента да ги пуснат транзит оттам. С румънските власти няма проблем за преминавате, уточниха от Външно.

Очаквайте подробности!