Ужасен инцидент се случи в метрото на Берлин: ръката на шестгодишно момиченце беше затисната между вратите на вагон на метрото, след което влакът потегли и повлачи детето в тунела.

23-годишният Инан Г., който работи в собствения си павилион на платформата от пет години, се опитал да освободи момичето, но не успял да го направи. Ето какво разказа той пред bild.de.

В четвъртък следобед Скарлет и по-голямата й сестра се приближили до павилиона на Инан и разгледали ярката витрина. Около 16:30 ч. спрял влак и пътниците започнали да слизат. След като прозвучал предупредителният сигнал, Скарлет изведнъж изтичала до влака и се опитала да влезе във вагона, но вратите се затворили и ръката на детето останала заклещена между тях, а влакът тръгнал.

Инан Г., 23 г., Снимка: Олаф Вагнер

Мъжът изтичал до момичето и се опитал да я освободи, но влакът ускорил. Инан продължил да тича и да дърпа детето за краката, но по никакъв начин не успял да го освободи. През това време пътниците отвътре се опитвали да отворят вратите. По някое време за Инан станало трудно да държи момичето, той го пуснал и след това паднал на платформата, а влакът понесъл Скарлет със себе си в тунела.

Скоро машинистът спрял, тъй като свидетели на инцидента откъснали спирачния кран.

Все още не е известно защо защитата срещу заклещване на пътници не е задействала веднага, може би ръката на момичето е била твърде тънка и сензорите не са я разпознали. Не е ясно и защо спирателният клапан не е бил задействан веднага, но това може да се обясни с факта, че шокираните пътници първо са се опитали да отворят вратата сами.

След като влакът спрял ранената Скарлет е намерена в тунела. Ръката й е счупена, а главата й е тежко ранена, сега е в болница, няма опасност за живота й. Роднините са постоянно с нея.

Полицията разследва обстоятелствата по инцидента.

Превод: Glas.bg