Дори по време на обучението било ясно, че Сандра М. не отговаря на професията на възпитател, обаче жената от Вирсен, Германия, не искала да се оттегли от плановете си, което доведе до ужасни последици.

Разследване за убийството на 3-годишната Грета, която почина на 4 май от сериозни наранявания, хвърля светлина върху инцидента. Учителката, която е заподозряня в убийството, е нападала деца и в други детски градини. Инцидентите не са докладвани в полицията.

Учителка уби 3-годишно момиченце в детска градина! Синдром на Мюнхаузен? СНИМКИ

История на ужаса

От 1 август 2017 г. до 31 юли 2018 г. Сандра М. работи в Крефелд (Северен Рейн-Вестфалия). Колегите й веднага забелязали, че жената не е подходяща за тази работа, казва ръководителят на разследващия екип Манфред Джон: „Сандра не проявявала съчувствие към децата и не можела да намери общ език с тях.“

Именно в Крефелд се случил първият инцидент. По време на служебните си задължения Сандра отишла при колегите си и заявила, че с тригодишно момче нещо не е наред. Детето е откарано в болница, където лекарите го спасяват. Подобен инцидент се случил през февруари 2018 година.

От 1 август 2018 г. до 31 юли 2019 г. Сандра М. работи в Кемпен, където през това време са се случили четири подобни инцидента.

 

Снимка: Sascha Rixkens / dpa

През май 2019 г. Сандра казала на полицията, че непознат я е нападнал и наранил с нож. По време на разследването се оказва, че самата жена е нанесла щети на себе си. Тя била посъветвана да потърси помощта на психолог и случаят бил затворен.

От 9 септември до 30 ноември 2019 Сандра работи в детска градина в Тенисуърт. По време на смяната й тригодишно момиче пада от масата. По-късно детето признава на баща си, че е бутнато от учителката.

На 1 януари 2020 г. Сандра започва работа в детска градина „Щайнкрайз“ във Вирсен. Жената се грижела за група деца, сред които била и малката Грета. В 14:35 Сандра казала на колегите си, че момичето е спряло да диша в съня си. Те се опитали да реанимират Грета, но детето умряло.

По-късно се оказа, че момиченцето е починало от увреждане на мозъка, свързано с недостиг на кислород, пише bild.de. На тялото й са открити следи от насилие.

Остава въпросът, който сега измъчва много родители: Как е възможно цели 3 години никой да не направи връзка с "нещастните" случаи с деца в различни детски градини? 

Очаквайте продължение!

Превод: Glas.bg