Обикновен купон завърши със смърт за една германска тийнейджърка. 16-годишната Селина просто искаше да отпразнува рождения ден на приятелката си. Тя напусна къщата с усмивка на лице, но така и не се върна...

Майката на момичето, 42-годишната Ивон, е отчаяна. Сега жената трябва да погребе собственото си дете:

„Нощта срещу неделя се чувствах много разтревожена. Не можех да заспя дълго време. В 3:30 някой позвъни на вратата. Мислех, че Селина е забравила ключа си. Но на прага бяха полицията и екипът за реагиране при кризи", разказва майката.

Какво се е случило?

Около 1:00 часа пристига спешно обаждане до спасителната служба в Хамбург. Когато лекарите пристигнали на мястото, Селина лежала на пода без признаци на живот. Опитите за реанимация се оказали неуспешни.

Майката Ивон пред bild.de: „Гостите на купона ми казаха, че на Селина са й дадени три хапчета екстази. Тя се чувствала зле, но спешните служби били извикани чак когато детето ми загубило съзнание. Ако помощта беше дошла по-рано, тя можеше да бъде спасена. Наркотиците отнеха дъщеря ми от мен."

 

 Снимка: Томас Кнуп

Според предварителното разследване около десет души са присъствали на партито. Засега полицията не е успяла да намери този, който, както се твърди, е дал на Селина хапчетата. Докладът на токсикологията трябва да изясни от какво точно е починало момичето, но експертите вече предполагат, че става дума за предозиране.

За Ивон М., която има още три деца, светът се срина: „Моето момиче имаше целия живот пред себе си. Тя току-що получи първата си банкова карта. Мечтаеше да замине за САЩ."

Превод: Glas.bg