Нито един от оставащите над 700 гости в хотела в Тенерифе, поставени под карантина заради коронавируса, не са показали каквито и да било симптоми на вируса и на 130 от тях е разрешено да си тръгнат.

"Всички тези туристи, клиенти, гости, не проявяват симптоми и бе взето решение 130 души да напуснат хотела", каза говорител на регионалното правителство на Канарските острови по телевизията, предаде Ройтерс. Възможно е оставащите също да напуснат хотела, щом и при тях бъде доказана подобна ситуация, добави той.

Тримата българи, блокирани от дни в изолирания от света хотел на остров Тенерифе, също са получили разрешение да си тръгнат. Това съобщи пред БНТ Виктория Захариева. Новината са разбрали от консулската ни служба в Мадрид. Виктория, съпругът и дъщеря й са пристигнали в хотела два-три часа след като заразения италианец го е напуснал.

Гостите и персоналът на хотела прекараха три дни в изолация, след като коронавирусът бе засечен там в четирима италиански туристи.

Общият брой на активните случаи на коронавирус в Испания днес нарасна от 11 на 15, огромната част от които свързани с Италия, отбелязва Ройтерс.