Трябваше ли жена му да загине при тази злополука? Полицията все още издирва мъжа, който умишлено е причинил сериозен инцидент - всичко с цел да убие жена си.

Според служителите на реда невероятен инцидент е станал на магистрала A8 край Лайпхайм (Бавария) в неделя вечерта. 29-годишен шофьор изхвърчал от пътя с висока скорост и се блъснал в шумовия щит. След това фордът се преобърнал и в крайна сметка се спрял между дясната и аварийната лента. В резултат на сблъсъка 28-годишата пътничка е тежко ранена и е хоспитализирана в болница.

Самият виновник за произшествието не е ранен и е избягал от местопроизшествието, но скоро бил хванат. И тъй като той направил впечатление за психически нестабилен човек, полицията реши да го заведе в областната болница в Гюнзбург, където му беше поставена диагноза остра психоза.

Полицаите са успели да разберат, че мъжът специално е насочи колата в оградата, така че жена му, която в този момент е била на пътническото място, да загине при инцидент.

Според говорителя на полицията Холгер Стабик, цитиран от allgaeuer-zeitung.de, опитът за убийство с превозни средства е изключително рядък, тъй като представлява „значителен риск за самия нарушител“. Полицията все още не е успяла да разбере подробности за инцидента и мотивите за престъплението, тъй като в понеделник заподозреният избяга от лечебното заведение.

18 патрулни коли, хеликоптер и 40 офицери бяха хвърлени в залавянето му - но напразно. Престъпникът все още е на свобода, издирването продължава.

В резултат на произшествието автомобилът е бил сериозно смазан и е трябвало да се тегли. Според полицията щетите от имуществото са били около 10 000 евро.

Превод: Glas.bg