По религиозни причини родителите не помогнаха на 13-годишната си дъщеря, която страдала от хронично възпаление на панкреаса. Момичето е починало. За това съпрузите бяха осъдени в сряда на пет години затвор.

В съда в Кремс (Долна Австрия) 35-годишна жена призна, че се надявала Бог да излекува дъщеря й: „Преди това той винаги ни помагаше, защо да не го направим отново?“ 

39-годишният й съпруг заяви, че в тяхната вяра медицинската помощ играе второстепенна роля. Семейството посещава църквата "Общност на Бога" (Gemeinde Gottes).

Известно е, че бащата на момичето е от Узбекистан, а майка й е от Казахстан. И мъжът, и жената са германски граждани, но от 2014 г. живеят в Австрия заедно със седемте си деца. Децата не ходят на детска градина или училище, растат без телевизор и мобилни телефони, тъй като родителите смятат за необходимо да ги предпазят от въздействието на външния свят.

Какво се случва с 13-годишно момиче?

През лятото на 2017 г. отделението за непълнолетни настоява болното момиче да бъде отведено при лекар, където му е поставена диагноза хронично възпаление на панкреаса. Родителите обаче не оставили детето в болницата за лечение. След това момичето повече не е посещавало лекар.

Домашното лечение не помога. На 16 септември бащата казал на дъщеря си, че сега тя ще умре. На следващия ден момичето изпаднало в кома и повече не излязло от нея.

Прокуратурата обвинява родителите, че не са поискали медицинска помощ, което е причинило смъртта на детето им. Те се надявали, че молитвите ще са достатъчни, за да излекуват дъщеря си.

Превод: Glas.bg