57-годишна българка, която се е грижила за възрастна жена, е била задържана в италианския град Лука в понеделник. Тя е обвинена за побой над 89-годишната жена, както и за обиди срещу полицаите, които пристигнали след сигнал на съседи.

На 13 януари съсед, изплашен от крясъците, които идвали от съседната къща, се обадил в полицията. Възрастната жена била обгрижвана от българката, която била в пробен период. След първия спор между двете, българката се хвърлила върху жената, като започнала брутално да я бие, която, неспособна да се защити, започнала да крещи, за да привлече вниманието на съседите, съобщиха от полицията.

На място полицаите се опитали да успокоят нападателката, като получили в отговор гневна реакция от нейна страна с ритници, шамари и заплюване, пише bg-voice.com. В крайна сметка полицаите успели да я задържат, като са й повдигнати обвинения за нараняване на длъжностни лица. Възрастната жена, която имала наранявания по лицето, е прегледана в Спешното отделение на местната болница.