Дете се роди във Виетнам, държейки в ръцете си вътрематочната спирала на майката, която трябвало да попречи на зачеването му. Кадрите, които свидетелстват за факта - „изключително рядък, но възможен“, бяха публикувани в интернет от болницата, където се е състояло раждането.

“Майката вече имала две деца и носела спиралата от около две години", обясниха лекарите в болницата в Хай Фонг, "защото не искала повече деца. Изведнъж обаче тя се оказала бременна на петата седмица. Най-вероятното обяснение е, че устройството се е преместило от първоначалното и правилно положение, като по този начин е станало неефективно.

Не за първи път разпространяват новини, винаги последвани от известен скептицизъм. И все пак, обясняват лекарите, това е "много рядък, но възможен" факт. Вътрематочните устройства са безопасни и ефективни методи за контрол на раждаемостта при над 99%, но този много малък процент остава.

34-годишна виетнамка била решена да няма повече деца. Невероятният кадър запечатва лекарката Тран Вет Фоун, която води раждането. 

Голяма госпожица се роди в пловдивска болница - над 5 килограма! СНИМКИ

Здравото момченце се ражда в Международната болница в Хайфонг в Северен Виетнам и тежи 3180 грама.

Превод: GLAS.bg