Полска туристка твърди, че масажист от хотел в българския морски курорт Обзор я е нападнал сексуално.

За случая съобщи в четвъртък вечер една от водещите радиостанции в Полша "Радио Зет", към която потърпевшата се обърнала за съдействие.

Пред медията жената твърди, че когато заявила за нападението пред управата в хотела, никой не искал да й помогне, полицията също омаловажила случая й.

Посегателството станало на 20 септември, когато курортистката се записала на предлаган в хотела "Турски масаж". Както твърди жертвата, в един момент по време на масажа масажистът вкарал пръсти във влагалището й.

По съвет на приятеля си дамата, представена с инициала В. разказала за станалото на персонала на хотела, но мениджърът на обекта не й повярвал. В тази ситуация полякинята повикала полиция. Служителите на МВР обаче не знаели английски.

Все пак с помощта на хора от хотела успяла някак си да се разбере с униформените. Първоначално те отказали да я заведат в болница, но впоследствие успяла да ги убеди и жената била откарана за гинекологичен преглед. Там дежурният лекар отказал да даде подробна информация за прегледа, като заявил, че ще предостави резултатите от изследването на полицаите.

На следващия ден туристката отишла в друго здравно заведение за медицинско освидетелстване. Лекарят признал, че влагалището й е зачервено, но отказал да се занимава с ДНК тестове и обяснил на пациентката, че може да си направи някъде такова, но на частно. Оттам дамата отново отишла в районното управление на МВР, където й казали, че след няколко дни ще я извикат за опознаване на мъжа.

Според "Радио Зет" случаят е стигнал до почетното консулство на Полша в Несебър. В резултат на това госпожа В. два пъти била водена в Бургас за вземане на проби за изследване на биологичен материал, сега се чакали резултатите.

Срещу мъжа, посочен от полякинята е образувано досъдебно производство.