Приятели на застреляната в Майорка кърджалийка Хабибе Исмаил събират пари за връщането на тялото й от Испания в България.

Необходимата сума за това е 15 000 паунда, като до момента са събрани близо 8000 паунда, а в дарителската кампания са се включили стотици хора, с различни суми.

Тялото на убитата Хабибе бе открито заедно с това на 37-годишния Мариано Гонзалес, с когото живеела на семейни начала, в кола на бензиностанция в град Пегера на остров Майорка.

Намериха българка и приятеля ѝ простреляни в главите!

Според полицията кърджалийката е застреляна от приятеля си, който след това обърнал пушката към себе си и се самоубил. При огледа криминалисти установили, че жената не се е защитавала.

Хипотезата е, че всичко се случило толкова бързо, че Хабибе нямала време да реагира.

Пръв на кървавата гледка в петък следобед се натъкнал шофьор на автобус, който спрял да зареди. Той алармирал служителите на бензиностанцията, които подали сигнал в полицията.

Престъплението е извършено със законно притежаваната ловджийска пушка, която испанецът купил преди няколко дни. Изключва се версията, че Мариано Гонзалес е купил оръжието за лов.

Кърджали помръкна! Тъжат за Хабибе – убита от гаджето си в Испания

Разследващите прегледали записите от камерите на бензиностанцията, според които лекият автомобил с двойката пристигнал малко след 12 часа в четвъртък. Колата спряла зад сградата в близост до тоалетните. Странно е, че никой не е чул двата изстрела. Предполага се, че извършителят умишлено избрал мястото на убийството и последвалото самоубийство, тъй като почти няма хора, които да минават оттам.

Възстановката, извършена на местопрестъплението, показва, че убиецът паркирал до стена, така че возещата се жена да не може да излезе от колата през вратата си. Мъжът слязъл от автомобила, взел пушката от багажника и стрелял в жертвата от упор през отворената шофьорска врата. След това испанецът седнал и се гръмнал в главата. Оръжието било открито между краката на убиеца, който натиснал спусъка с пръстите на крака си. Куршумът пронизал главата му и излязъл през покрива на автомобила.

Според близки на убитата, цитирани от медиите в Майорка, бившият военен бил изключително ревнив. Хабибе споделяла, че се страхува. Вероятно това е причината кърджалийката да сложи край на връзката.

"Брат ми беше много благороден и честен човек. Той не беше насилник. Той полудя от начина, по който се раздели с българката преди две седмици. Никога не бихме очаквали подобна трагедия, ние сме съкрушени", твърди сестрата на Мариано.

Тя го зарязала, той я гръмнал… Испанската драма между Марио и Хабибе

Тя разказва, че брат ѝ и Хабибе се запознали през 2018 г. в бар, където българката работела като сервитьорка. Станали двойка едва преди няколко месеца. Преди две седмици кърджалийката обявила, че отива на лекар, и повече не се върнала в дома на бившия военен. Той понесъл раздялата много зле и бил объркан. Опитвал многократно да се свърже с Хабибе. Все още не е ясно как двамата са се срещнали във фаталния ден.

Аутопсията на двете тела ще бъде извършена днес, а резултатите от нея трябва да покажат дали Хабибе е била упоена преди инцидента.